Smelteost | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Smelteost

Smelteost

Denne ostefamilien har sin opprinnelse fra Sveits, og inneholder et bredt spekter av varer. Smelteost, er omsmeltede guloster, som under produksjon  har fått feil fasong og andre skavanker i utseendet.


Varebeskrivelse

Varen er like god på smak og ansees ikke lenger som B-vare, som tidligere.

Smelteoster kan være både smørbare og faste, men er veldig nøytrale i smaken. Derfor tilsettes denne ostefamilien som oftest smaksstoffer som; frukt, skinke, reker, krydder, og valnøtter.

Ved produksjon av smelteoster brukes såkalt smeltesalt. Dette bidrar til omgjøringen fra den faste formen til den flytende massen. Ved oppvarmingen og tilsettingen av dette saltet, drepes alt liv i osten. Derfor har ikke denne varegruppen noen videre modning etter smeltingen.

Smelteoster har god holdbarhet og spekteret er stort. Vi kjenner de best som Kavli tubeoster, røket Reibino, Zinng, Creme cherie, Cremeux herbes etc.

Foruten tubeostene, er dette blitt en naturlig del av et ostefat, men bør ikke være den dominerende sorten.


Råvareinformasjon fra Oluf Lorentzen


Råvarer

  • Reybino Reybino

    Reybino Røket tilhører smelteostfamilien, og blir produsert i Frankrike.

  • Rambol Rambol

    Rambol Cremeux Herbes tilhører smelteostfamilien og blir produsert i Frankrike.

  • Creme de Blu Creme de Blu

    Creme De Blu er en smelteost med et lag blåmuggost i midten.

 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send