Hvitmuggost | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Hvitmuggost

Hvitmuggost

Denne familien kjennetegnes best ved det fløyelsmyke belegget ostene har på utsiden. Familien består av Brie og Camembert og har mange likhetstrekk.


Varebeskrivelse

Den største forskjellen på disse to variantene er størrelsen og produksjonsområdet. Brie lages stort sett i 3 kg`s format og har sin opprinnelse fra Ile De France området.

Camembert produseres stort sett i 250 gr. Pakninger og har sitt utløp fra byen Normandie.

Ekte camembert produseres også kun på upasteurisert melk.

Det hvite fløyelsbelegget på disse ostene er en påsprøytet bakteriekultur som kalles penicillium candidum. Denne påføres ostens utside og setter i gang en modningsprosess. Osten modnes derfor fra utsiden og innover.

Brie kan være både stabilisert og ustabilisert. Stabilisert brie er ferdig modnet hos produsent. Den forandrer seg lite under lagring, og har lang holdbarhet. Eks. Brie De Paris.

Ustabilisert brie kjennetegnes med en tydelig fast kjerne i umoden tilstand. Osten må lagres og er spiseklar og moden når kjernen er myk. Eks. Brie De Meaux.

Brie og Camembert navnene er ikke beskyttet. Vi kan derfor produsere disse ostene i Norge. Eks. Tine Brie.


Råvareinformasjon fra Oluf Lorentzen


Råvarer

  • Coeur de Lion Brie Coeur de Lion Brie

    Brie Coeur de Lion er en fransk brie som er delvis formodnet på meieriet (delvis stabilisert). De...

  • Brie de Meaux Brie de Meaux

    Brie De Meaux regnes som kongen blant brier. Den fremstilles i området Meuse, 50 km øst for Paris...

  • Chambrie Chambrie
    Chambrie er en tysk brie som er laget på pasteurisert kumelk. Den er formodnet på meieriet, dvs...
  • Brie De Paris Brie De Paris

    Brie De Paris er produsert i Normandie i Frankrike. Den er formodnet på meieriet (stabilisert), e...

 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 

Oppskrifter