Ferskost | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Ferskost

Ferskost

Innenfor dette spekteret finnes det både matlagingsoster og dessertoster. Denne ostefamilien fremstilles på en litt annen måte enn annen ost.


Varebeskrivelse

Det brukes melkesyrebakterier og syrningskulturer i stedet for løpe og det skjer ingen modning i prosessen.

Osten i seg selv har liten smak og det er også her, vanlig å tilsette smaksforsterkere, som for eksempel; urter, krydder, frukt eller nøtter, for å gi osten en viss karakter.

Ostene har som regel god holdbarhet, og er perfekt som avslutning på et ostemåltid, da det finnes en mengde varianter med søt ettertone og karakter. F. eksempel Bon appetit, Buko og Le Roule.

Det som har størst vekst innen denne gruppen ost, er de typiske matlagingsostene som Mozzarella, Mascarpone og Feta ost. Mozzarella som ferskost, har kort holdbarhet og generelt lite smak. Konsistensen er derimot veldig god, og bruksområdene spenner seg fra salater til pizza etc. Olje, urter og annet krydder er naturlig sammen med fersk Mozzarella.

Det brukes både kumelk og bøffelmelk til Mozzarella produksjon. Da det er knapphet på bøffelmelk, er denne  typen noe dyrere i pris og en del mindre i salg. Tidligere var Mozzarella et sommerprodukt, på lik linje med Feta ost. Nå er dette blitt vanlige og hverdagslige produkter i Norge.


Råvareinformasjon fra Oluf Lorentzen


Råvarer

 • Ricotta Ricotta

  Ricotta er en frisk ost som er laget av pasteurisert kumelk, med et naturlig innhold av fløte. De...

 • Mozzarella Mozzarella

  Fersk Mozzarella er laget av pasteurisert melk.

 • Mascarpone Mascarpone

  Mascarpone er den mest berømte italienske ferskosten. Den er en mellomting mellom Creme Fraiche o...

 • Fetaost Fetaost

  Gresk Feta er den mest tradisjonsrike hvite osten fra Hellas. Osten er produsert av pasteurisert ...

 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 

Oppskrifter