Blåmuggost | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Blåmuggost

Blåmuggost

Denne ostefamilien er lett å dra kjensel på. Ostene har gjennomgående blå årer og er såkalt marmorert.


Varebeskrivelse

De blå årene blir til ved tilsetting av en muggkultur kalt penicillium Roqueforti. Denne kulturen tilsettes som oftest i ystemelken og er avhengig av luft for å utvikle seg. Derfor blir alle blåmuggoster gjennomhullet, slik at oksygen slippes til. Dette kalles pikering. Ved pikering settes modningsprosessen i gang, og ostene vil utvikle seg fra innsiden og utover.

De fleste blåmuggoster er produsert på pasteurisert kumelk. Det finnes unntak som f.eks Roquefort, som er laget av sauemelk.

Eksempler på andre blåmuggoster:
Gorgonzola, St Agur, Stilton, St Bricet etc.

Det finnes også kombinasjonsoster i denne ostefamilien. Kombinasjonen består av hvit og blåmuggkulturer. Disse ostene modnes som hvitmuggoster og har en mild blåmuggsmak. Cambozola, Saga og Blå Castello er eksempler på slike oster.


Råvareinformasjon fra Oluf Lorentzen


Råvarer

  • Cambozola Cambozola
    Cambozola er en kombinasjon av hvit- og blåmuggost, som blir produsert i Tyskland.
  • St. Agur St. Agur
    Saint Agur er en fransk blåmuggost som stammer fra den lille byen Bauzac i Auverne-distriktet. Den e...
  • Gorgonzola Gorgonzola

    Gorgonzola er klassikeren blant italienske dessertoster. Den har sin opprinnelse fra byen med sam...

  • Roquefort Roquefort

    Roquefort blir produsert i Frankrike. Roquefort kan bare lages i landsbyen Roquefort som ligger i...

 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 

Oppskrifter