Påskeskinke med stekt ananas og appelsinsaus | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Påskeskinke med stekt ananas og appelsinsaus

Påskeskinke med stekt ananas og appelsinsaus
Stekt ananas og appelsinsaus matcher skinke på en utmerket måte og kombinert med søtpotetmos utgjør det et riktig velsmakende festmåltid til påske.

Tidsforbruk

20-40 min.

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Brukernes vurdering

0 stemmer motatt
Gi din vurdering!

Dette trenger du:

Beregn

Ingredienser for   porsjon(er)

  • Påskeskinke med stekt ananas og appelsinsaus
  • 5skiveferdig koktbayonneskinke
  • 1sssmør

    Glasert ananas:
  • 4skivefrisk ananas- frisk eller hermetisk
  • 1sssmør
  • 1ssbrunt sukker
  • 3sseplemosteller eplecider

    Appelsinsaus:
  • 3dlvann
  • 1stkkjøttbuljongterning
  • presset saft av1stkappelsin
  • 2tsmaisstivelse (maizena)
  • finrevet skall av0.5stkappelsin
  • 1tsrevetfrisk ingefær
  • 2sssoyasaus
  • 0.5tspepper

    Mosete søtpoteter:
  • 700gsøtpotet
  • 2tssalt
  • 1sssmør

Legg til i handleliste

Slik gjør du:

Begynn med sausen:  Kok opp vann og kjøttbuljong. Tykne dette med maisenna utrørt i appelsin til en halvtynn saus. Smak den til med appelsinskall, ingefær, soyasaus og litt pepper.

 

Mos av søtpoteter: Skrell potetene og skjær dem i skiver/biter som kokes møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la potetene dampe. Finmos potetene i foodprosessor med kiven. Rør inn smør og varm mosen før servering.

 

Skjær skinken og ananas i ca. 1 1/2 cm tykke skiver. Ananasskivene skrelles. Stek skinkeskivene i litt smør og hold dem varme.

 

Ha smør, sukker og eplemost eller cider i stekepannen. Rør til sukkeret er oppløst og juicen koker. Tilsett ananasskicene og stek dem gyllenbrune. Legg dem oppå skinkeskivene og server straks med appelsinsaus og mosete søtpoteter.

 

Tips:

Det som blir til overs av skinke bruker du som pålegg, i pastaretter eller omeletter.

Oppskrift fra frukt.no

Handleliste

Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på e-post hver uke
Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på SMS hver uke
Captcha

 

Skriv inn tegnene i bildet i feltet under. Dette gjør vi for at du ikke skal få uønsket e-post og sms.

 

 

 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 
 

Mer om

Relaterte oppskrifter