Innbakt kremet kyllingsuppe | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Innbakt kremet kyllingsuppe

Innbakt kremet kyllingsuppe
Har du noen gjester du vil gjøre litt ekstra stas på, bør du prøve deg på denne kremede kyllingsuppen med butterdeigslokk.

Tidsforbruk

40-60 min.

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Brukernes vurdering

0 stemmer motatt
Gi din vurdering!

Dette trenger du:

Beregn

Ingredienser for   porsjon(er)

  • Innbakt kremet kyllingsuppe
  • 6stkkyllingfilet
  • 6dlhønsebuljong (utblandet)
  • 2sssmør
  • 2sshvetemel
  • 2dlhvitvin
  • 2dlkremfløteeller crème fraîche
  • 2tsdijonsennep
  • 1ssfinhakketfrisk estragon
  • 1stkgulroti 4 cm. lange tynne strimler
  • 3stkvårløki tynne strimler
  • 150gfrisk sjampinjongi skiver
  • 125gdypfryste erter
    salt og kvernet pepper
  • 1pkbutterdeig
  • 1stkeggtil pensling

Legg til i handleliste

Slik gjør du:

Kok opp kyllingkraften og legg i kyllingfiletene. Legg på et lokk og senk varmen til 1. La det trekke til kjøttet er gjennomkokt, ca. 10 minutter.

Smelt smøret og rør inn hvetemelet. Spe med varm kraft under kraftig omrøring. Tilsett vin og fløte/crème fraîche og kok i 3-4 minutter. Trekk sausen av varmen og rør inn sennep og estragon. Smak til sausen med salt og pepper og la den så bli helt kald.

Fres grønnsaker og sopp lett i litt smør. Dryss over litt salt og pepper og avkjøl.

Del kyllingfiletene i mindre biter og fordel kjøtt og grønnsaker i 6 ildfaste former. Hell sausen over. Pensle med vann rundt kanten av bollene.

Kjevle ut butterdeigen til 3 mm tykkelse og skjær ut sirkler ca. 1 cm større enn omkretsen på bollene. Dekk bollene med butterdeigen og klem kanten godt fast slik at det blir helt tett. Pensle overflaten med egg. Sett bollene midt i ovnen og stek dem ved 190 °C i ca 30-35 minutter, eller til lokkene har hevet seg og fått en fin farge.

Oppskrift fra www.matprat.no

Handleliste

Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på e-post hver uke
Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på SMS hver uke
Captcha

 

Skriv inn tegnene i bildet i feltet under. Dette gjør vi for at du ikke skal få uønsket e-post og sms.

 

 

 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 

Grønnsaker i suppe``` ` <p>Grønnsakene&nbsp;bør kuttes i staver med en lengde som er tilpasset en skje. Ferske grønnsaker i suppen tilsetts til slutt, slik at de&nbsp;holder seg sprø</p>` /Kokkekommentarer/Gronnsaker-i-suppe/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send