Surret elgstek | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Surret elgstek

Surret elgstek
Be familien på elgstek! Vi anbefaler å tilberede steken så nært opp til siste forbruksdag som mulig. Da får man best resultat. Vi anbefaler også at du steker steika på lav temperatur over flere timer. Da sprenges ikke cellene i kjøttet og kjøttsaften beholdes inne i kjøttet. Dette gir også mørest kjøtt.

Tidsforbruk

Over 60 min.

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Brukernes vurdering

0 stemmer motatt
Gi din vurdering!

Dette trenger du:

Beregn

Ingredienser for   porsjon(er)

  • Surret elgstek

Legg til i handleliste

Slik gjør du:

Poteter kan velges etter ønske : kokte eller fløtegratinerte. Hjemmelaget mos kan også  være godt til.

Gni inn steken med salt, pepper og rosmarin. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.

Sett ovnen på  80 grader. Legg steken i en langpanne, hell på rødvin. Steketiden tar flere timer avhengig av stekens tykkelse. Beregn god tid, 4-5 timer. Den lave steketempraturen gjør at cellene i kjøttet ikke sprenges og at saftigheten beholdes.


Når steketermometeret viser ca 62 gr er steken svakt rosa, ved 65 gr er godt stekt. Ta ut steken og server straks. Kjøttet trenger ikke hvile når du har stekt det sakte og forsiktig. Sausen lager du ferdig på slutten.

Brun smør og mel i en kjele og spe med kraften fra steken, litt om gangen. Tilsett rømme gjeitost og ripssgele.

Gulrot skjæres i tynne staver. Blomkål, neper og purre  skjæres i  biter. Pakkes godt inn i folie m/ litt smør og salt .  legges i ovnen i ca 30 min sammen med steken.

Handleliste

Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på e-post hver uke
Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på SMS hver uke
Captcha

 

Skriv inn tegnene i bildet i feltet under. Dette gjør vi for at du ikke skal få uønsket e-post og sms.

 

 

 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send