Svin | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Svin

Svin

I kjøttdiskene hos Meny ligger fristelsene på rekke og rad. Vi hjelper deg til å velge riktig type kjøtt til riktig rett og til riktig anledning.


Varebeskrivelse

Stor svinesteik hører besteforeldregenerasjonen til. Kanskje på tide å gjeninnføre de store søndagsmiddagene med en gedigen steik på bordet? Eller kjøp med deg noen lekre fileter av svin som du kan tilberede på mange forskjellige måter. Sopp og fløtesaus passer spesielt godt til en svinefilet.

Saltete knoker av svin bruker du til ertesuppe eller kok dem og sett dem på en seng av grønnsaker i en panne i ovnen. Det er real mannfolkmat å spikke av det gode kjøttet på en mør svineknoke!

Svin egner seg godt til wokretter eller som en ingrediens på grillspyd. Alle supper stiger flere hakk hvis de får noen små boller av medisterdeig i skålen. Kjøp deigen hos oss, og krydr den gjerne videre med spennende krydder du finner i hyllene hos Meny. Steker du bollene i litt olivenolje tilsatt chili blir de ekstra spennende. Hele 26 kilo med svinekjøltt spiser vi hver år her til lands – mye av dette er pølser og kaker.


Næringstabell

protein
4   g/kg


Råvarer

  • Indrefilet av svin Indrefilet av svin

    Indrefilet av svin egner seg godt til helsteking eller som biff. Svin indrefilet er også et ypper...

  • Ytrefilet av svin Ytrefilet av svin

    Ytrefilet av svin egner seg godt til helsteking eller som biff. Svin ytrefilet er også ...

  • Biffstrimler av svin Biffstrimler av svin

    Biffstrimler av svin egner seg godt til gryteretter eller wok og er dessuten et sunt og magert kj...

  • Kjøttdeig av svin Kjøttdeig av svin

    Kjøttdeig av svin kan benyttes i gryteretter, kjøttboller, gratenger og mye mer.

 
1 av 1 tips

 

Bruk av stekepose`ftp://ftp.qbrick.com/ncode/menykokken_24_innpakking_av_kjott.flv`` /PageFiles/7794/Menykokken%2024%20Innpakking%20av%20Kjott.jpg` <p>Vil du vite hvordan man bruker stekepose? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Innpakking-av-kjott/`/PageFiles/7794/Menykokken%2024%20Innpakking%20av%20Kjott.jpg

 
1 av 1 tips

 

Steketips!``` ` <p>Desto lavere varme i ovnen, desto mørere resultat.</p> <p>La kjøttet ligge i romtemperatur 1 - 2 timer før det stekes. Aldri rett fra kjøleskap!</p> <p>La kjøttet hvile etter steking. Husk at kjernetemperaturen stiger under hviling.</p>` /Kokkekommentarer/Svinekjott/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

Svinekjøtt er magert.``` ` <p>Uavhengig av dyresort er faktisk svinekjøtt det magreste, og da selvfølgelid de renskårede delene.</p>` /Kokkekommentarer/Svinekjott-er-magert/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 

Oppskrifter

  • Sweet and sour (sursøt gryte) Sweet and sour (sursøt gryte)

    Til denne oppskriften har vi hentet inspirasjon fra Asia. En lett rett både med tanke på kalor...

  • Flintstek med grillet tomatsalat Flintstek med grillet tomatsalat
    Varm tomatsalat får en deilig sødme som passer perfekt til flintstek! For en syrligere tomatsalat ti...
  • Flintstek med potetspyd og grønnsakspakke Flintstek med potetspyd og grønnsakspakke
    Flintstek blir saftig på grillen og er en favoritt hos mange. Varier flintsteken med krydder og mari...
  • Menykokkens tynnribbe Spill av video
    ftp://ftp.qbrick.com/ncode/menykokken_28_grilling_av_kjott.flv`Menykokkens tynnribbe`/Video/Grillvideo---kjott/Menykokkens-tynnribbe/
    Menykokkens tynnribbe
    Menykokken gir deg oppskriften på et av sine beste grilltips; tynnribbe fylt med gode smaker.

Artikler

 

Marinader, sauser og dressinger.

Marinader, sauser og dressinger.

En god marinade eller saus kan sette en ekstra spiss på måltidet.

Hos Meny kan du kjøpe ferdige marinader klare for bruk, eller vi gir deg tips og råd for hvordan du lager din egen.