Lam og chorizo empanadillas | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Lam og chorizo empanadillas

Lam og chorizo empanadillas
Empanadillas er en mindre versjon av Empanadas. Navnet kommer fra det spanske verbet 'empanar' som kan oversettes til 'å dekke/skjule'. Retten er populær i Sør-Amerika, Spania og Portugal.

Tidsforbruk

Over 60 min.

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Brukernes vurdering

0 stemmer motatt
Gi din vurdering!

Dette trenger du:

  • Lam og chorizo empanadillas
  • 450ghvetemel
  • 90mlolivenolje
  • 3tssitronsaft
  • 2.5dlmelk

    Fyll:
  • 2tsolivenolje
  • 1stk.litenløk
  • 2båthvitløk
  • 2sstomatpuré
  • 150gfinhakketlammekjøtt uten ben fra stek eller bog, eller lammekjøttdeig
  • 85gchorizopølse
  • 1ssfinhakketsorte oliven
  • 0.5dlkyllingkraft
    salt og pepper

  • 60gparmesan, eller Manchego eller annen fast ost
  • 1stk.egg, lett sammenpisket
    • 450ghvetemel
    • 90mlolivenolje
    • 3tssitronsaft
    • 2.5dlmelk

      Fyll:
    • 2tsolivenolje
    • 1stk.litenløk
    • 2båthvitløk
    • 2sstomatpuré
    • 150gfinhakketlammekjøtt uten ben fra stek eller bog, eller lammekjøttdeig
    • 85gchorizopølse
    • 1ssfinhakketsorte oliven
    • 0.5dlkyllingkraft
      salt og pepper

    • 60gparmesan, eller Manchego eller annen fast ost
    • 1stk.egg, lett sammenpisket

    Legg til i handleliste

    Slik gjør du:

    Disse små empanadillasene kan serveres som en snack, en liten forrett eller som en av smårettene i et tapasmåltid. Her kan man også få brukt litt av lammekjøttet som er igjen etter påskelammesteken.

     

    Deig

    Bland hvetemel, olivenolje, sitronsaft og melk i en foodprosessor og kjør ingrediensene til de samles. Ta deigen ut på en benkeplate og elt deigen til den blir glatt og smidig.

    La deigen hvile i minimum 10 minutter.

     

    Fyll

    Varm olje i en høy stekepanne/kjele og tilsett finhakket løk og hvitløk. Surre det hele på middels varme til løken er blank og myk. Tilsett tomatpuré og la det surre under omrøring i et par minutter. Tilsett de øvrige ingrediensene, unntatt osten og la det hele småkoke under omrøring i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper og la fyllet bli kaldt.

    Fyllet kan også lages dagen i forveien.

     

    Del deigen i to. Legg bakepapir med litt mel på, både over og under deigen, og kjevle den ut til den er ca 2 mm tykk. Trykk ut rundinger med en diameter på ca 8,5 cm.

    Legg en god ts med fyll på den ene halvsiden av rundingen og legg litt revet ost på toppen. Brett over den andre halvdelen og trykk kantene på halvmånene godt sammen med en gaffel. Empanadillasene pensles med sammenpisket egg før steking.

     

    Empanadillasene stekes ved 200 ºC i 15 minutter, til de har fått en gyllen farge.

    Oppskrift fra melk.no

    Handleliste

    Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på e-post hver uke
    Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på SMS hver uke
    Captcha

     

    Skriv inn tegnene i bildet i feltet under. Dette gjør vi for at du ikke skal få uønsket e-post og sms.

     

     

     
    1 av 1 tips

     
     
    1 av 1 tips

     
     

    Er det noe du lurer på?

    Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

    Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

    Send