Lammestek med urter | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Lammestek med urter

Lammestek med urter
Høstens ferske lam med friske urter er en ypperlig kombinasjon. Og med poteter som steker med i ovnen og får god smak fra sjyen, så blir dette garantert en fryd for ganen.

Tidsforbruk

Over 60 min.

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Brukernes vurdering

0 stemmer motatt
Gi din vurdering!

Dette trenger du:

  • Lammestek med urter
  • 1stk.lammelårca. 2,5 kg
  • 1sshakketfrisk salvie
  • 1sshakketfrisk rosmarin
  • 2sshakketkruspersille
  • 2tssalt
  • 1tspepper
  • 4båtfinhakkethvitløk
  • 8stk.potet
  • 2stk.løk
  • 0.5dlolivenolje
  • 1tssalt
  • 0.5tspepper

Legg til i handleliste

Slik gjør du:

1. Bland sammen urter, salt, pepper og hvitløk. Stikk små snitt med en spiss kniv over hele lammesteken. Gni urteblandingen over steken og pass på at noe kommer inn i snittene.

 

2. Skrell poteter og løk. Skjær potetene i 2-3 cm tykke biter og løken i tynne skiver. Legg poteter og løk over i en langpanne. Hell over olje og dryss over salt og pepper.

 

3. Legg rist over langpannen og legg steken oppå. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Pass på at termometeret ikke står mot ben, da kan du få feil kjernetemperatur.

 

4. Stek på 125 grader og stek til termometeret viser ca. 70 grader for rosa kjøtt.

 

La steken hvile i ca. 20 minutter før oppskjæring.

 

Server steken med de ovnsstekte potetene, sjysaus og smørdampede grønnsaker.

Oppskrift fra matprat.no

Handleliste

Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på e-post hver uke
Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på SMS hver uke
Captcha

 

Skriv inn tegnene i bildet i feltet under. Dette gjør vi for at du ikke skal få uønsket e-post og sms.

 

 

 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 

Smaksvariasjon på lammelåret....``` ` <p>Prøv et "Provence-snitt" på lammelåret og fyll det med oppskåret sopp, litt bacon, finhakket hvitløk, fennikel, persille, timian, kjørvel og en klatt smør. Tilsett litt loffterninger, salt og pepper og resultatet er en saftig og smakfull Provence-lammestek.</p>` /Kokkekommentarer/Smaksvariasjon-pa-lammelaret/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send