Lam | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Lam

Lam

Norsk lam er en råvare i verdensklasse. Her til lands produseres noe av det beste lammekjøttet i verden. Norsk lam er mørt og saftig, og har en særpreget smak takket være de saftige beitene på heiene eller ute ved kysten. Lammekjøtt har lange tradisjoner i Norge.  Noen klassiske retter er fårikål, lammestek, lammefrikassè, pinnekjøtt og smalahove.


Varebeskrivelse

Lam eller sau, hva er best? Lammekjøtt har fine muskelfibre, er mørt og saftig, mens sauekjøtt har litt grovere konsistens og noe kraftigere smak. Lam og sauekjøtt kan brukes til de samme rettene, men sauekjøtt trenger noe lengre tilberedingstid enn lammekjøtt.

Hvilke stykningsdeler skal jeg velge?  Det er med lammekjøtt som med andre typer kjøtt. Det er viktig å velge riktig stykningsdel i forhold til hva som egner seg best til den retten du skal lage. Som en tommelfingerregel kan man si at stykningsdeler fra forpart, er best egnet til retter som koke lenge. Den lange tilberedningstiden vil gi mørt og velsmakende kjøtt.

Tining av lammekjøtt. For å unngå at unødvendig mye kjøttsaft siver ut ved tining, må tining skje langsomt og helst i kjøleskap eller kjølerom. Du kan beregne ti timers tining per kilo kjøtt i kjøleskap. Har du hastverk kan du i "nødstilfelle" putte kjøttet i en tett plastpose og legge posen i iskaldt vann, men husk at rask tining alltid vil gå utover spisekvaliteten.



Råvarer

  • Forpart / nakke av lam Forpart / nakke av lam

    Forparten er delt der bogen er på sitt tynnest.

    Normalt fjernes bogen, og benyttes ...

  • Indrefilet av lam Indrefilet av lam

    Indrefilet av lam er svært mørt og det kan benyttes som biff og egner seg godt til helsteking.

  • Grytekjøtt av lam Grytekjøtt av lam

    Grytekjøtt av lam finnes både med og uten ben, og egner seg til diverse gryteretter. Hos Men...

  • Rulleskinn av lam Rulleskinn av lam

    Benyttes hovedsakelig som råstoff til pålegg.

    Er også utmerket når skinnet fylles med kve...

 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 

Steketips!``` ` <p>Desto lavere varme i ovnen, desto mørere resultat.</p> <p>La kjøttet ligge i romtemperatur 1 - 2 timer før det stekes. Aldri rett fra kjøleskap!</p> <p>La kjøttet hvile etter steking. Husk at kjernetemperaturen stiger under hviling.</p>` /Kokkekommentarer/Svinekjott/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

Årets lam``` ` <p>Lam får du hos Meny hele året, men visste du at årets ferske lam kommer på samme tid hvert eneste år?</p>` /Kokkekommentarer/Arets-lam/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 

Oppskrifter

  • Lammesandwich Lammesandwich
    Det er kjempeenkelt, raskt og godt å lage et par sandwicher før du legger ut på strandtur eller skog...
  • Carpaccio med fenalår Carpaccio med fenalår
    Carpaccio er en populær rett som kan brukes som forrett eller smårett. Opprinnelig skal den lages me...
  • Smalahove Smalahove
    Smalahove er først og fremst førjulsmat. Det var vanlig at det første smalahovemåltidet gikk av stab...
  • Couscous Marrakesh Couscous Marrakesh
    Denne velsmakende, marokkanske retten lages med både kylling- og lammekjøtt.

Artikler

  • Menys lille lammeguide! Menys lille lammeguide!

    Endelig er det lammesesong og ventetiden er over for alle som har gledet seg til at årets ferske ...

Tema

  • Tilberedning av lammekjøtt Tilberedning av lammekjøtt

    Hvor lenge skal kjøttet kokes eller stekes og hvor mye lammekjøtt beregnes pr. person? ...

  • Norsk høst Norsk høst

    Den norske høsten er verdens beste høst når det gjelder gode råvarer. Og når Norge er på sitt all...

  • Årets ferske lam har kommet! Spill av video
    ftp://ftp.qbrick.com/ncode/Lammeteaser.flv`Årets ferske lam har kommet!`/Tema-Med-Menykokken/Lam/
    Årets ferske lam har kommet!

    Kundene våre har spurt om det lenge; nå er det på plass hos Meny, det beste lammekjøttet i verden...

 

Menys lille lammeguide!

Menys lille lammeguide!

Endelig er det lammesesong og ventetiden er over for alle som har gledet seg til at årets ferske lammekjøtt skulle ankomme butikkene.

Rotgrønnsaker på flere vis

Rotgrønnsaker på flere vis

Rotgrønnsakene kan brukes til nesten alt. Koke, steke, bake, glasere, som puré, som stuing, i supper…finn frem til dine røtter.

Tilberedning av lammekjøtt

Tilberedning av lammekjøtt

Hvor lenge skal kjøttet kokes eller stekes og hvor mye lammekjøtt beregnes pr. person? Her finner du nyttige steke- og koketips for lammekjøtt

Norsk høst

Norsk høst

Den norske høsten er verdens beste høst når det gjelder gode råvarer. Og når Norge er på sitt aller beste, er vi i Meny det også. Hos oss finner du verdens beste lammekjøtt, grønnsaker, bær, sopp og mye annet til priser som får det til å smake enda bedre.

Påsketid

Påsketid

Endelig påske, dagene er lange og lyse og vi ser frem til at solen skinner.

Det er tid for turer, lune solvegger, lange lunsjer, brune fjes, sjokolade, appelsin og deilige middager.