Nøkkelhull - enkelt å velge sunnere | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Nøkkelhull - enkelt å velge sunnere

Se etter produkter merket med nøkkelhullet.

Nøkkelhullet gjør det enklere å velge sunnere. Mange av oss er og har blitt opptatt av sunnhet. Men hva er egentlig sunt? Helsemyndighetene har tatt ansvar for å definere nettopp dette og valgt Nøkkelhullet som en felles nordisk merkeordning for sunnere produkter.

 

Nøkkelhullet gjør det enklere å velge sunnere

Varer som er nøkkelhullsmerket inneholder mindre fett, salt og sukker eller mer kostfiber enn andre varer i samme kategori. Symbolet finner du på pakningen av ferdigpakkede produkter, samt at vi har merket dem på hyllen.

Meny har hele 500 varer merket med nøkkelhull

Hos Meny finner du hele 500 nøkkelhullsmerkede varer. Kategoriene du kan finne dem i er meieriprodukter, margarin og matoljer, kjøtt og kjøttprodukter, fiskeprodukter, ferdigretter, brød- og kornvarer, pasta, mel og gryn, vegetabilske produkter med samme bruksområde som meieriprodukter og kjøttprodukter.


Kategoriene som ikke har nøkkelhullsvarer er barnemat for barn opp til 3 år, syltetøy, juice, sauser, salatdressinger, majones, tørrmelk, nøtter, egg, brunost og prim, godteri, sjokolade, is, pannekaker, kaker og snacks som potetgull og peanøtter.

Noen produkter er naturlig nøkkelhullsmerket

 Noen produkter er naturlig sunne og nøkkelhullsmerket som de er. Det gjelder ubearbeidet fisk, frukt, bær og grønnsaker. Dette er varer du finner ekstra mye av hos oss.

Se etter etter Nøkkelhullet når du vil handle sunnere. Du kan lese mer på : www.nokkelhullsmerket.no

Se også Din Side sin omtale her. 

 

Mer om