Salater | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Salater

Salater

Det er ikke så mange år siden hodesalaten var omtrent den eneste tilgjengelige salatsorten, men både butikkene og vi nordmenn har definitivt fått opp øynene for mangfoldet av salater. Det er særlig spesialsalatene som øker mest.


 • Oppbevaring: 

  Salat er veldig utsatt for uttørking - spesielt sorter med løse blader rundt hodet. Salat som begynner å bli slappe kan friskes opp ved å skjære av en bit av rotenden og legge salathodet en stund i ka

Varebeskrivelse

En fristende salat er ofte en blanding av flere typer, grønne som røde. Du finner over mange forskjellige sorter hos Meny, også praktiske, ferdigblandete salatene i poser. Visste du at vi spiser over 5 kilo salat hver i året her i landet? Det er ganske mye, for salat er lett mat, på flere måter.

Rister du litt pinjekjerner, steker et kyllingbryst og lager en god dressing blir det et helt, lite måltid. Pinjekjerner er sunt, rike på både jern, proteiner, flerumettet fett og sink. De kommer fra de store konglene fra de store furuene rundt Middelhavet. Du bruker dem rå hvis du lager en pesto, men til salater er det best å riste dem litt i stekepannen for å få frem smaken.

Ikke glem at spinat er både godt og sunt og kan med hell brukes rå i en salat. Husk å kjøpe nok spinat hvis du skal lage en stuing, en stor pose er knapt synlig i kjelen etter at den er varmebehandlet. Til fire personer må du minst kjøpe to store poser med frisk spinat for at det skal bli nok

I dag finnes et stort utvalg salatsorter i butikkene. Fra å være en trend som skjøt fart med kinakålen og isbergsalaten på 80-tallet, spiser nå hver nordmann over 5 kg. salat i året. Og det er spesialsalatene som øker mest. De siste 10 årene har disse økt med hele 15 % hvert år. Salat er delt inn i to ulike grupper: Lactuca sativa som bl.a. vanlig hodesalat, isbergsalat og flere andre sorter hører inn under. Felles for disse salatene er at de alltid har en mild og fin smak. Den andre gruppen er Cichorium som bl.a. Radicchio Rosso, Eskaroll og Frisée hører inn under. Felles for salatene i denne gruppen er den mer eller mindre bitre smaken. Mer om de ulike sortene finner du ved å klikke på bildene under eller på navnene i høyremargen.


Råvareinformasjon fra frukt.no


Råvarer

 • Spinat Spinat
  Spinat er en bladgrønnsak og kommer opprinnelig fra Asia. Den har vært kjent og dyrket i Europa i ca...
 • Romanosalat Romanosalat

  Romanosalaten er hovedingrediens i den klassiske Cæsarsalaten, den er en urgammel sort og bl...

 • Red Rhubarb Red Rhubarb

  Red rhubarb har små, vakre blader med røde stilker. De små og vevre salatbladene er i familien so...

 • Crispisalat Crispisalat

  Crispisalaten er en krysning mellom isberg- og friséesalat. Bladene er vakkert grønne, tykke og v...

 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 

Oppskrifter

 • Asiatisk salat med entrecôtes Asiatisk salat med entrecôtes
  En deilig og sunn salat som passer til både lunsj og middag. Salaten kan også lages med kylling elle...
 • Avocadosalat med kyllingbryst Avocadosalat med kyllingbryst
  En frisk salat passer til alle årstider, og til alle høytidene. Selvsagt må man derfor ha en egen på...
 • Asiatisk salat Asiatisk salat
  Salater kan varieres i det uendelige. Ofte tar man det som finnes i skapene hjemme, eller det man fi...
 • Baronens salat Baronens salat
  Retter med varm chèvre er nydelig og denne salaten er intet unntak.

Tema

 

Salat som tilbehør eller et lett måltid

Salat som tilbehør eller et lett måltid

Lag en deilig frisk salat. En knasende og smakfull salat er godt hele året, men den smaker kanskje ekstra deilig i de varme sommermånedene. Når sola steker har vi ikke så lyst på varm mat, og vil ikke bruke timevis på kjøkkenet.