Søtpotet | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Søtpotet

Søtpotet
Søtpotet kommer opprinnelig fra Sør-Amerika, men dyrkes nå i alle tropiske områder. Som navnet tilsier, er denne poteten søtere enn vanlig potet og inneholder 5 % sukker mot vanlig 0,5 %.

 • Utenlandske navn: 

  Søtpotet

 • Salg perioden: 

  Ingen produksjon

 • Oppbevaringstemperatur: 

  12 - 16°C

 • Oppbevaring: 

  Søtpotet har lang holdbarhet og kan oppbevares i flere måneder under ideelle temperaturer og luftfuktighet.

Varebeskrivelse

Søtpotet kommer opprinnelig fra Sør-Amerika, men dyrkes nå i alle tropiske områder. Som navnet tilsier, er denne poteten søtere enn vanlig potet og inneholder 5 % sukker mot vanlig 0,5 %. Til tross for navnet er søtpoteten ikke i slekt med vanlig potet selv om bruksområdene kan være like. Søtpoteten er avlang i formen og kan bli ganske stor. Den har varianter med både orange og hvitt fruktkjøtt. Den orange varianten er mest brukt hos oss. Fargen på skallet kan variere fra lys brunt til rødt. Smaken er som nevnt søtaktig og kan minne om gulrot.

Bruksområde

Søtpotet kan både stekes i skiver, kokes eller bakes. Den er en velsmakende grønnsak til kjøttretter eller til bruk i wok. Ved koking av søtpotet bør den skrelles etter at den er kokt. Koketiden er den samme som hos vanlig potet. Søtpotet er veldig godt egnet som bakt potet med salt, pepper og en klatt med smør og kan også kuttes i biter og stekes i panne eller i wok. Søtpotet blir brukt til kaker og desserter som f.eks sweetpotatoe pie.

Egenskaper

Søtpotet inneholder mer karbohydrat i form av sukker enn vanlig potet. Den er også rik på A-vitamin.

Kvalitetskrav

Søtpotet er større enn vanlig poteter og kan veie opp til 5 kilo. Den skal være glatt i skallet, hel, og fast i konsistensen. Den skal være uten vekstsprekker, inntørking eller bløte flekker.

Råvareinformasjon fra frukt.no


 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 

Søtpotet, bra for synet og huden``` ` <p>Søtpoteter gir deg mest betakaroten og E- vitamin, som er bra for synet og huden.</p>` /Kokkekommentarer/Bra-for-synet-og-huden/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 

Oppskrifter

 • Bakt søtpotet Bakt søtpotet
  Søtpoteter er mye brukt i Sørstatene i USA. Her har du en bakt og fylt variant. Bakte søtpoteter kan...
 • Rotmos med søtpoteter Rotmos med søtpoteter
  Søtpoteter setter ekstra god smak på denne stappen som passer spesielt godt som tilbehør til røkte k...