Bakte poteter | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Bakte poteter

Bakte poteter
Bakte poteter fylt med enten soppsaus, hvitløkssmør, reker eller bacon og ost er fristende og godt som tilbehør eller som en egen smårett, for eksempel til kveldskosen.

Tidsforbruk

Over 60 min.

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Brukernes vurdering

0 stemmer motatt
Gi din vurdering!

Dette trenger du:

Beregn

Ingredienser for   porsjon(er)

  • Bakte poteter
  • 4stk.potet
  • ca.0.25tssalt

    Hvitløksmør:
  • 3sssmør
  • ca. 1ssfinhakketkruspersille
  • ca.1ssfinskåretfrisk gressløk
  • 2stk.båterhvitløk, presset

    Soppsaus:
  • 50gfrisk sjampinjong
  • 1tssitronsaft
  • 2dlcrème fraîcheeller lettrømme
  • 0.5dlhakketkruspersille
  • 1tstørketfrisk oreganoeller 1 ss frisk
  • ca. 0.5tssalt
  • ca.0.25tspepper

    Bacon og ost:
  • 50gbacon
  • ca.2ssrevenhvitost

    Reker:
  • 50gpilledereker
  • 2dllettrømme
  • 1tssitronsaft
  • 0.5dlhakketfrisk dill

Legg til i handleliste

Slik gjør du:

Potetene vaskes godt og bakes deretter 60-80 min. ved 200-225 grader C. Skjær et snitt eller kryss og klem litt på poteten slik at den åpner seg. Den kan så fylles med rømme eller kryddersmør, eller du kan prøve å fylle potetene med hvitløksmør, soppsaus, bacon og ost eller reker.


Hvitløksmør:

Rør smør/margarin sammen med hvitløk og persille/gressløk til det blir mykt. Ta smørmassen over på bakepapir og form til en pølse. Legg smørpakken i fryseren til det blir stivt. Skjær opp skiver som legges i den varme poteten.

 

Soppsaus:

Finhakk sjampinjongen. Bland sammen sitronsaft, creme fraiche/lettrømme, hakket persille, oregano og sjampinjong. Smak til med salt og pepper. Legges over i den varme poteten.

 

Bacon og ost:

Skjær eller klipp baconet i små biter som stekes gyllent før de fylles i bakepotetene. Reven gul ost drysses over. Det hele gratineres i ovnen i 5-10 min. ved 200 grader C.

 

Reker:

Rør sammen lettrømme, sitronsaft og hakket dill. Bland i rekene og ha det over den varme poteten.

 

Oppskrift fra frukt.no

Handleliste

Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på e-post hver uke
Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på SMS hver uke
Captcha

 

Skriv inn tegnene i bildet i feltet under. Dette gjør vi for at du ikke skal få uønsket e-post og sms.

 

 

 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send