Kinakål | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Kinakål

Kinakål
Kinakål kommer som navnet tilsier, opprinnelig fra Kina. I Europa har den vært dyrket fra midten av 1900-tallet og den dyrkes også i Norge. Kinakål danner et ovalt hode, som er tungt og tett sammenknyttet nederst, men noe løsere i toppen.

  • Salg perioden: 

    juni - januar

  • Oppbevaringstemperatur: 

    0 - 2°C

  • Oppbevaring: 

    Kinakål har ganske god holdbarhet ved riktig oppbevaring, men holdbarheten avhenger også av sort og dyrkningsland. Tabellen må derfor tas som en generell veiledning. Kinakål er etylenømfintlig og må l

Varebeskrivelse

Kinakål kommer som navnet tilsier, opprinnelig fra Kina. I Europa har den vært dyrket fra midten av 1900-tallet og den dyrkes også i Norge. Kinakål danner et ovalt hode, som er tungt og tett sammenknyttet nederst, men noe løsere i toppen. De store og krusete bladene har brede, hvite nerver, mens toppen av bladet er lysegrønt. Tidlig i sesongen er den forholdsvis grønn. Det finnes forskjellige typer kinakål med varierende form og farge. Vekten kan også variere, men ligger vanligvis fra 0,5 – 1,5 kilo. Kinaskål har en sprø konsistens og brukes mye som basis i salater. I vårt naboland Sverige, kalles den for salladskål. Kinakål er en meget delikat kålvariant med en mild, fin og litt søt smak.

Bruksområde

Kinakål kuttes og brukes som råkost eller i salat. Den er kanskje vel så god i varme retter og kan kokes, gratineres, smørdampes, stekes eller brukes til stuing. Kinakål kan også brukes i supper og gryter eller wok.

Egenskaper

Kinakål inneholder en del A- og C-vitaminer samt noe mineraler og er en kalorifattig grønnsak.

Næringstabell

Spiseligdel Kj Kcal Vann Fett Flerumettetfett Enumettetfett
92   % 63   15   95   g 0,1   g 0   g 0   g
Mettetfett Karbohydrat Protein Fiber Kalsium Kalium Vitamin A
0   g 1,8   g 1,1   g 1,2   g 33   mg 227   mg 44   RE
Vitamin C Vitamin B12 Vitamin B6 Vitamin B1 Vitamin B2 Vitamin D Vitamin E (alfa-TE)
22   mg 22   µg 0,08   mg 0,02   mg 0,01   mg 0   µg 0,4   mg
Fosfor Kopper Selen Sink Magnesium Natrium Jern
36   g 0,03   g 0   µg 0,2   g 9   mg 9   mg 0,5   mg
Folat Niacin ekviv. Niacin Betakaroten Mono+Di Stivelse
28   µg 0,7   NE 0,5   mg 530   µg 1,8   g 0   g

Kvalitetskrav

Kinakål skal være sprø, saftspent og ha et friskt utseende uten antydning til misfarging av bladene eller bladstilkene. Bladstilkene skal være hvite, uten bløte flekker, sliming eller sorte prikker som antyder virusangrep. Hodene skal være faste og skåret like under bladfestet.

Råvareinformasjon fra frukt.no


 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 

Oppskrifter