Meloner | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Meloner

Meloner

Store, små, gule, grønne, runde og ovale. Meloner kommer i flere fasonger og farger. Felles for dem alle er at de er sunne, søte og saftige. Hos Meny finner du alltid et utvalg av ulike melonvarianter. Har du funnet din favoritt?


 • Oppbevaringstemperatur: 

  5 - 10°C

 • Oppbevaring: 

  Melon oppbevares best mellom 5-10 °C. Den er lett utsatt for kuldeskader og bør ikke oppbevares i kjølerom. Oppbevaringen er noe avhengig av modningsprosessen. Moden vare tåler lavere temperaturer enn

Varebeskrivelse

Melon deles inn i to hovedgrupper. Den ene kaller vi sukkermelon og den andre vannmelon. Sukkermelon har et kjernehus i midten, mens i vannmelon sitter kjernene i fruktkjøttet hvis den ikke er stenfri. Sukkermelon brukes mest til forrett, i fruktsalater eller til dessert. Vannmelon som forfriskning eller som forrett eller dessert. Det finnes mange forskjellige typer melon på markedet. Av sukkermelonene kjenner vi best igjen variantene honningmelon, nettmelon, galiamelon, kantaluppmelon og ogenmelon. Sukkermelon tilhører gresskarfamilien, sammen med bl.a. agurk, gresskar og squash. De forskjellige melonsortene markedsføres under sortsnavn, og det er ikke lett å holde rede på hvilken gruppe de forskjellige meloner hører hjemme i. Sortene varierer sterkt i form og farge, noen er helt runde, andre avlange. Noen er glatte i skallet, andre er stripete og andre igjen er dekket av et nettmønster. Fruktkjøttet er enten hvitt, grønt eller oransje.

Bruksområde

Melon deles i to, og alle frøene i midten skrapes ut med en skje. Deretter deles melonen i mindre biter, fruktkjøttet skjæres løs fra det tykke skallet og serveres. Fint serveringstips er å løsne fruktkjøttet fra skallet, men å servere fruktkjøttet liggende oppå skallet. Melon kan også kuttes i biter og tas med i en fruktsalat eller spises naturell. Nydelig til forrett servert sammen med spekeskinke.

Egenskaper

Meloner er kalorifattige og inneholder lite sukker tross den søte smaken. Den inneholder noe A- og C-vitaminer samt kalsium og andre mineraler.

Kvalitetskrav

Melon må være fast i konsistensen med et hardt skall, fri for skader og mørke flekker. Et tegn på god kvalitet er at melonen er tung i forhold til størrelsen. Når sukkermelon er moden, dannes en synlig ring omkring stilkfestet. Melonen vil også dufte sterkere og fruktkjøttet gi etter for et lett trykk.

Råvareinformasjon fra frukt.no


Råvarer

 • Vannmelon Vannmelon
  I vannmelon sitter kjernene i fruktkjøttet hvis den ikke er stenfri. Vannmelon kommer opprinnelig fr...
 • Piel de Sapo melon, Froskeskinnsmelon Piel de Sapo melon, Froskeskinnsmelon
  Piel de sapo betyr froskeskinn på spansk. Navnet kommer av melonens utseende med en knudrete og ujev...
 • Honningmelon Honningmelon
  Honningmelon er en av de mest kjente sukkermelonene vi importerer til Norge. Formen kan variere noe ...
 • Galiamelon Galiamelon
  Galiamelon er en sukkermelon og har etter hvert blitt ganske vanlig i handelen. Selve navnet Galia k...
 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 

Melon...``` ` <p>... er en kjempegod tørsteslukker.</p>` /Kokkekommentarer/Melon/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 

Oppskrifter