Tranebær | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Tranebær

Tranebær
Tranebær som omsettes i varehandelen tilhører samme familie som blåbær og tyttebær, og kalles også for amerikanske tyttebær eller cranberries.

 • Salg perioden: 

  Ingen produksjon

 • Oppbevaringstemperatur: 

  2 - 3°C

 • Oppbevaring: 

  Tranebær er et de mest lagringsdyktige bærene som finnes og kan holde seg i flere måneder ved riktig lagring.

Varebeskrivelse

Tranebær som omsettes i varehandelen tilhører samme familie som blåbær og tyttebær, og kalles også for amerikanske tyttebær eller cranberries. Det finnes også viltvoksende tranebær i Norge, men de amerikanske bærene som omtales her har en søtere og mer delikat smak enn de nordiske. Bærene som blir importert fra Amerika og Canada er større enn tyttebær og kan bli opp til 2 cm i diameter. Fasongen er rund eller oval og fargen kan variere fra lysere rød til mørk rød. Fruktkjøttet er hvitrosa og smaken er frisk og syrlig og minner om tyttebær. Bruksområdene er de samme som for tyttebær.

Bruksområde

Tranebær spises ikke naturell da den har en hard konsistens og syrlig smak. Tranebær har omtrent samme bruksområde som tyttebær, og kan kokes og brukes i paier eller sorbeter. Av tranebær lages syltetøy, gele, chutney og saus. Syltetøyet er nydelig til kalkun. Tranebær kan også brukes i patéer, i brød og i muffins. Tranebær egner seg godt til frysing og etter tining ser de like gode ut som om de var nyhøstet.

Egenskaper

Næringsinnhold

Tranebær er en kilde til vitamin C, kostfiber og antioksidanter av typen polyfenoler.

Helseeffekt

Tranebær er best kjent for å forebygge urinveisinfeksjoner. Denne egenskapen skyldes at tranebær inneholder polyfenoler, aktive plantestoffer som forhindrer at bakteriene fester seg på innsiden av urinblæren. Tranebær ser ut til å ha den samme effekten ved magesår og kan forhindre at bakterien Helicobacter pylori fester seg i magesekken. Nyere undersøkelser viser at tranebær også kan ha en kreftforebyggende effekt. Vitamin C fungerer som en antioksidant og beskytter kroppens vev mot skader fra frie radikaler. Vitaminet er nødvendig for dannelse av bindevev i hud, sener og bein, det styrker immunforsvaret og fremmer opptaket av jern fra maten. Kostfiber fremmer god fordøyelse og en sunn tarm


Kvalitetskrav

Velg riktig tranebær

Bær av god kvalitet skal være faste og dyprøde.

Oppbevaring

Tranebær oppbevares best i kjøleskap. De har meget lang holdbarhet og er en av de mest lagringsdyktige bærsortene som finnes.


Råvareinformasjon fra frukt.no


 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 

Rik på antioksidanter``` ` <p>Tranebær har vist seg å virke forebyggende på gjentagende urinveisinfeksjoner hos kvinner, grunnet en kombinasjon av vitamin C og sterke antioksidanter som katekiner og flavonoider.</p>` /Frukt-og-gronnsaker/Bar/Tranebar/Rik-pa-antioksidanter/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send

 

 

Oppskrifter

 • Fruktkake Fruktkake
  Dette er en smakfull og saftig kake som bare blir bedre om den får stå noen dager.