Prinsefisk | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Prinsefisk

Prinsefisk
Dette er en helt spesiell rett fra Bergen og den ble til i anledning av et svensk prinsebesøk i byen for mye over hundre år siden. Den svenske prinsen ønsket seg torsk til middag og retten ble til for å unngå å servere tradisjoelle kokte torskeskiver til så mange gjester. Det var og er noe som slett ikke trenger å bli suksess, det krever sin mann eller rettere sagt sin kokk. Prinsefisk består av torskefileter som såvidt har trekt ferdig i lettsaltet vann, de legges på varmt fat med hvit saus over. På fatet legges asparges, hummer og butterdeigssnipper. I årenes løp har retten utviklet og endret seg noe , men hovedingrediensene er de samme. Det er tilbehøret som kan variere.

Tidsforbruk

20-40 min.

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Brukernes vurdering

0 stemmer motatt
Gi din vurdering!

Dette trenger du:

Beregn

Ingredienser for   porsjon(er)

  • Prinsefisk
  • 800gtorskefilet av rygg
  • 5dlvann
  • 1tssalt

    Saus
  • 2sssmør
  • 2-3 sshvetemel
  • 3dlfiskekraft
  • 2dlmatfløte
  • 2eggeplommer
  • 2sssitronsaft

    Tilbehør
  • 200grensede reker
  • 1liten boks asparges
  • 6-8tertesnipper

Legg til i handleliste

Slik gjør du:

Skjær fiskefileten i porsjonsstykker. Kok opp vann med salt og la fiskestykkene trekke til de er gjennomkokte, ca. 7 minutter.

Ta dem opp og hold dem varme godt tildekket. Varm de hermetiske aspargesene.

Lag sausen:
Smelt smøret, rør inn melet og spe med fiskekraft og fløte. La sausen koke under omrøring i minst 5 minutter. Rør eggeplommene sammen og visp dem ned i sausen. Pass på at sausen ikke koker etter at eggene er hatt i. Smak sausen til med sitron, salt og hvit pepper.

Anrett fiskestykkene taklagt på varmt fat. sammen med skalldyr og grønnsaker. Hell over saus og legg på resten av garnityret

 

Oppskrift fra godfisk.no

Handleliste

Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på e-post hver uke
Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på SMS hver uke
Captcha

 

Skriv inn tegnene i bildet i feltet under. Dette gjør vi for at du ikke skal få uønsket e-post og sms.

 

 

 
1 av 1 tips

 

Filetere rødspette``` ` <p>Vil du vite hvordan man fileterer rødspette, eller annen flatfisk? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Filetere-rodspette/`/PageFiles/7846/Menykokken%2001%20filetere%20rodspette.jpg

Filetere laks``` ` <p>Vil du vite hvordan man lager fileterer laks? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Filetere-laks/`/PageFiles/7824/Menykokken%2012%20Laks.jpg

Filetere torsk``` ` <p>Vil du vite hvordan man fileterer torsk? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Filetere-torsk/`/PageFiles/7821/Menykokken%2013%20Torsk.jpg

Fisketips`ftp://ftp.qbrick.com/ncode/menykokken_14_fisketips.flv`` /PageFiles/7818/Menykokken%2014%20Fisketips.jpg` <p>Vil du vite hvordan man lager gravet laks eller fiskefarse? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Fisketips/`/PageFiles/7818/Menykokken%2014%20Fisketips.jpg

Hollandaise`ftp://ftp.qbrick.com/ncode/menykokken_17_hollandeisesaus.flv`` /PageFiles/7810/Menykokken%2017%20Hollandeisesaus.jpg` <p>Vil du vite hvordan man lager god hollandaisesaus? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Hollandeise/`/PageFiles/7810/Menykokken%2017%20Hollandeisesaus.jpg

Majones med mango og chili`ftp://ftp.qbrick.com/ncode/menykokken_22_mango_og_chili_majones.flv`` /PageFiles/7798/Menykokken%2022%20Mango%20og%20Chili%20Majones.jpg` <p>Vil du vite hvordan man lager god majones med mango og chili? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Majones-med-mango-og-chili/`/PageFiles/7798/Menykokken%2022%20Mango%20og%20Chili%20Majones.jpg

Fiskekraft`ftp://ftp.qbrick.com/ncode/menykokken_25_fiskekraft.flv`` /PageFiles/7792/Menykokken%2025%20Fiskekraft.jpg` <p>Vil du vite hvordan man lager god fiskekraft? Menykokken viser deg hvordan.</p>` /Video/Fiskekraft/`/PageFiles/7792/Menykokken%2025%20Fiskekraft.jpg

 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send