Finnholmens fiskesuppe | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Finnholmens fiskesuppe

Finnholmens fiskesuppe

Tidsforbruk

20-40 min.

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Brukernes vurdering

0 stemmer motatt
Gi din vurdering!

Dette trenger du:

Beregn

Ingredienser for   porsjon(er)

  • Finnholmens fiskesuppe
  • 1lSkalldyrkraft
  • 100gGulrot
  • 100gSellerirot
  • 100gKålrot
  • 50gPurre
  • 50gLøk
  • 50gSoltørkede tomater
  • 2ssFrisk timian
  • 2ssFrisk basilikum
  • 2Hvitløksbåter
  • 1Rød chilipepper
  • 2dlTørr hvitvin
  • 5ssOlivenolje

    I suppen
  • 150gBakt skrei
  • 150gStekt skrei
  • 150gKokt skrei

    Urteolje
  • 1dlOlivenolje
  • 0.5Saft av sitron
  • 1Potte gressløk
  • 1liten buntPersille
  • 0.5tsSalt

Legg til i handleliste

Slik gjør du:

Skalldyrkraft kan du koke på reker eller rekeskall. Kraften må ikke koke mer enn 20 minutter. Koker den for lenge, får den lett limesmak. Om nødvendig kan du koke den inn etter at den er silt for at smaken skal bli kraftig.
Rensk og kutt alle grønnsakene i små terninger. Fres dem lett i olje så de blir blanke. Hell på skalldyrkraft og hvitvin og kok suppen i ca. 10 minutter. Kok med finsnittede urter de siste 3-4 minuttene.
Bak skrei ved å drysse litt salt på fisken. Drypp 1 ss urteolje over hvert stykke og bak dem i ovn ved 200 grader C. i ca 3 minutter.
Stek skrei ved å rulle fiskestykkene i hvetemel, tilsatt salt og pepper og stek dem raskt i varm panne.
Kokt skrei lager du ved å skjære fisken i tynne skiver og legg den i den varme suppebollen. Hell varm suppe over. Legg i den andre fisken.
Bland alle ingrediensene til urteoljen og mos med stavmikser eller hurtigmikser. Drypp urteolje over suppen og spis godt brød til.

Oppskrift fra godfisk.no

Handleliste

Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på e-post hver uke
Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på SMS hver uke
Captcha

 

Skriv inn tegnene i bildet i feltet under. Dette gjør vi for at du ikke skal få uønsket e-post og sms.

 

 

 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 

Grønnsaker i suppe``` ` <p>Grønnsakene&nbsp;bør kuttes i staver med en lengde som er tilpasset en skje. Ferske grønnsaker i suppen tilsetts til slutt, slik at de&nbsp;holder seg sprø</p>` /Kokkekommentarer/Gronnsaker-i-suppe/`/Global/Logo/MenyLogoDefault3.jpg

 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send