Tomatsild | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Tomatsild

Tomatsild
Tomatsilde er en klassiker blant påleggsild hele året, også til jul.

Tidsforbruk

Over 60 min.

Vanskelighetsgrad

Vanskelighetsgrad: 2 av 3

Brukernes vurdering

0 stemmer motatt
Gi din vurdering!

Dette trenger du:

Beregn

Ingredienser for   porsjon(er)

  • Tomatsild
  • 6kryddersildfiléter
  • 100gtomatpuré
  • 21/2 dlsukker
  • 1dlananassaft
  • 1dl7 % eddik
  • 0.5dlsoyaolje
  • 2dlananas i biter
  • 1løk i skiver
  • 2ssfinhakket dill
  • pepper

Legg til i handleliste

Slik gjør du:

Vann ut kryddersilden i vann eller skummet melk.
Ha oljen i en kasserolle og la den bli varm. Rør inn tomatpurée og kok opp.
Ta kjelen av platen, ha i sukker og rør til det smelter.
Avkjøl og rør inn ananassaft, eddik og krydder.
Skjær kryddersilden i biter på skrå. Legg løk, ananas, sild og finhakket dill lagvis i et glass eller krukke.
Hell over den godt avkjølte tomatsausen. La tomatsilden stå og trekke ca 1 døgn før bruk.
Hjemmelaget tomatsild er holdbar ca 1 uke når den oppbevares i kjøleskap.
Server silderettene med grovt rugbrød, en kopp te eller et glass øl.

Oppskrift fra godfisk.no

Handleliste

Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på e-post hver uke
Jeg vil gjerne ha Tips&tilbud fra Meny tilsendt på SMS hver uke
Captcha

 

Skriv inn tegnene i bildet i feltet under. Dette gjør vi for at du ikke skal få uønsket e-post og sms.

 

 

 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send