Lange | Meny
Hopp til hovedinnhold
Hopp til hovedmeny
Hopp til lokalmeny
Hopp til støttemeny
Meny Logo

Lange

Lange

Meny har et stort utvalg av fisk og sjømat. Lange er et av mange alternativer for et godt fiskemåltid.


  • Utenlandske navn: 

    Molva molva Ling Lingue Leng

Varebeskrivelse

Sesong: Hele året
Størrelse: Opptil 180 cm

Fisken/fisket
Arten har fått sitt navn fordi den har en langstrakt kropp. Langen forekommer på 60 - 1.000 m dyp, men er vanligst på 300 - 400 m. Det er som regel bare ungfisk som finnes grunnere enn 100 m. I Norge er det mest lange mellom Stad og Vesterålen. Unge fisker holder seg i dype partier nærmest kysten. Herfra vandrer langene ut til gytefeltene i Nordsjøen og i området nord for de britiske øyer. Lange fiskes hovedsaklig med line langs eggakanten, men det blir også tatt endel lange på store dyp inne i fjordene.  Lange fiskes hele året, også som bifangst ved annet fiske.

Vanlige fangstredskaper
Bunnline, bunngarn.

Anvendelse
Lange har et hvitt, smakfullt og relativt fast kjøtt. Smaken kan minne om torsk og den kan med hell tilberedes på samme måte som torsk.

Næringsinnhold
Lange er en god proteinkilde, og inneholder også selen, kalsium og magnesium. Magnesium er bl.a. viktig for å regulere væskebalansen i kroppen.

Mer næringsdata på www.nifes.no/sjomatdata.


Råvareinformasjon fra godfisk.no


 
1 av 1 tips

 
 
1 av 1 tips

 
 

Er det noe du lurer på?

Vi har kokker i alle våre butikker som mer enn gjerne hjelper deg når du er i butikken! Her kan du også sende et spørsmål til kokken dersom det er noe du lurer på i forhold til matlaging.

Har du spørsmål vedrørende en spesifikk butikk, markedsføring eller sortiment så kan du bruke tilbakemeldingskjemaet i linken her.

Send